Een winter BBQ in je blokhut, 3 heerlijke recepten!

20 december 2017| Nieuws| Jana

De winter is officieel begonnen, hoe heerlijk is het om gezellig met vrienden of familie een heerlijk barbecue te organiseren. Het hoeft niet alleen maar in de zomer, het is ook mogelijk in de winter. Een heerlijk stukje vlees, glühwein, bier en verschillende hapjes maakt de barbecue compleet.

Het is bij een winterbarbecue belangrijk dat u een aantal dingen goed heeft geregeld om de gezelligheid optimaal te maken. Denk hierbij aan een vuurkorf, muziek, sfeerverlichting en natuurlijk de barbecue. Het is verstandig om u lekker warm te kleden en geniet van de heerlijke bbq met veel gezelligheid. Hieronder vindt u een aantal heerlijke recepten.

Mexicaanse kip spiesjes (6 personen)

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet
  • Theelepel cayennepeper
  • Theelepel komijn
  • Theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 6 mini mais
  • 1 paprika

Hoe maak je dit?

Snijd de kip in stukjes en marineer hem goed met cayennepeper, komijn, paprikapoeder, peper en zout. Snijd de paprika in stukken en de mais doormidden, vervolgens rijgt u de mais, paprika en kip aan de spies. Bak ze heerlijk onder uw blokhut op de BBQ.  Serveer de kipspiesjes met een salsa saus of een avocadosaus.

Amerikaanse hamburger (4 personen)

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 4 hamburger broodjes
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 1 rode uit in stukjes
  • Handje sla
  • Halve eetlepel worcestersaus
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 4 plakken bacon
  • 8 plakjes augurk

Hoe maak je dit?

Bak de bacon in de pan en laat het vet uitlekken. Doe in een kom het gehakt, een ei en genoeg paneermeel, meng dit allemaal door elkaar. Voeg de rode uit, peper, zout en worcestersaus toe. Maak er vervolgens vier mooie burgers van. Bak de hamburgers tot dat ze gaar zijn. Snijd de broodjes doormidden en verdeel een handje sla over een broodje. Doe dit bij alle broodjes. Leg de burger erop en daarop een plakje cheddar kaas, dan smelt de kaas lekker. Als laatste doe je er nog een plakje bacon, rode ui en plakjes augurk op. En eetsmakelijk!

Visspies (6 personen)

Ingrediënten

  • 250 gr kabeljauw
  • 12 Cherrytomaatjes
  • 2 citroenen
  • Peper en zout

Hoe maak je dit?

Snijd de vis in stukken. Snijd de citroen in schijfjes, besproei de vis met de citroen en doe vervolgens peper en zou op de vis. Rijg de vis, citroen en cherrytomaatjes aan de satéprikkers. Smeer de bbq plaat in met olie en bak de spiesjes ongeveer 4 tot 5 minuten gaar.

Lijkt het u heel erg leuk om een winter bbq te organiseren in uw blokhut, maar u heeft nog geen blokhut? Bekijk de het brede assortiment aan blokhutten en tuinhuizen.

 

 

 

Delen: