Over Lugarde

Al meer dan 38 jaar ontwerpt en produceert Lugarde tuinhuizen, blokhutten, veranda’s, carports, houten garages, priëlen en recreatiewoningen. Wij bieden een grote variëteit aan modellen en afmetingen, met veel ruimte voor uw eigen wensen. In heel Nederland heeft Lugarde specialisten waar klanten voor advies en aankoop terecht kunnen. Lugarde is gevestigd in Laren (Gelderland), en wij zijn actief in binnen- en buitenland.

Hoogwaardige kwaliteit

Lugarde biedt hoogwaardige kwaliteit tegen een nette prijs. Wij hebben een eigen fabriek en een eigen ontwerp- en tekenafdeling, waardoor we kwaliteit kunnen waarborgen. Ook kunnen we daardoor maatwerk leveren en aan specifieke klantwensen voldoen. Wist u dat diverse bekende Nederlanders een Lugarde-tuinhuis of -blokhut hebben? Ook ons eigen koningshuis en een aantal koningshuizen in Europa hebben Lugarde in hun tuinen staan. Zij willen het beste van het beste.

Voordelen

Bij Lugarde kunt u terecht voor standaardproducten en maatwerk. De prijs-kwaliteitverhouding kunt u uitstekend noemen. Verder biedt Lugarde diverse voordelen, zoals standaard dubbelglas, dakbedekking inbegrepen in de prijs, diverse gratis opties, kosteloze bezorging in heel Nederland (m.u.v. de eilanden) en eenvoudige montage. Ook staat service bij ons hoog in het vaandel. Bovendien heeft u op Lugarde-producten vijf jaar garantie.

Geschiedenis

Bertus Wuestman, de oprichter van Lugarde, werkte in zijn jonge jaren bij zijn vader als rietdekker. Al snel vroegen klanten of hij niet alleen riet kon leveren, maar ook een tuinhuisje. In 1978 ontwikkelde Bertus een huisje met een rieten dak. Daarna volgden veel andere huisjes, met ook andere dakbedekkingen. Inmiddels is Lugarde uitgegroeid tot een bedrijf met honderden tuinhuizen en overkappingen.

Bertus is nog altijd werkzaam binnen Lugarde. Ook dochter Andrea en zoon Thomas zijn actief binnen het bedrijf. Andrea Wuestman is sinds 2016 directeur-eigenaar. De tuinhuisjes Prima Andrea en Prima Thomas zijn naar hen vernoemd. Op kantoor en in de productie zijn circa 80 medewerkers dagelijks in de weer voor Lugarde-klanten.

Bertus en zijn vader in de jaren ’70

Innovatie

Lugarde innoveert voortdurend, wat bijvoorbeeld heeft geresulteerd in het ‘Prima 3=1 systeem’. De wanden van dit systeem bestaan uit gefreesde wanddelen die perfect passen in de bijbehorende hoekstaanders. De hoekstaanders zijn aan de binnenkant namelijk voorzien van aluminium inschuifstrips. Dit systeem komt de sterkte en de duurzaamheid van het tuinhuis (bij alle weertypes) meer dan ten goede.

Het ‘Prima 3=1 systeem’ is een zeer stabiele constructie. De wanden worden zonder spijkers en schroeven opgebouwd, waarbij rekening is gehouden met de werking van het hout. De tuinhuizen zijn op deze manier eenvoudig en snel op te bouwen.

Het Pro-systeem is het allernieuwste bouwsysteem van Lugarde. Pro-systeem tuinhuizen kenmerken zich door dikke palen van 14×14 cm. Hierdoor ontstaat een robuuste en moderne look. Wanddelen worden in sleuven in de voorgefreesde palen geschoven.

De nieuwste innovatie van Lugarde is onze unieke 3D-configurator voor tuinhuizen, blokhutten, veranda’s en meer. Met onze configurator kunt u kinderlijk eenvoudig uw droom tuinhuis ontwerpen en in 3D vanuit elk perspectief bekijken.

Uitgebreid assortiment

Bekijk ons uitgebreide aanbod houten tuinhuizen en andere overkappingen. Ontvangt u liever een brochure per post? Dan kunt u een brochure aanvragen. Of zoekt u een specialist bij u in de buurt? Laat het ons weten via het showterreinen-formulier of bel ons op 0573 401 800. Wij bekijken dan welke dealer showmodellen heeft van het soort tuinhuisje of de soort overkapping die u zoekt.

Vacatures en stages

Lugarde is regelmatig op zoek naar hbo-stagiairs. Onze stage-opdrachten bestaan uit marketing- en communicatiewerkzaamheden, online en desgewenst offline. Kennis van online marketing of communicatie is niet vereist; een goede schrijfvaardigheid is wel gewenst. Lees meer over de stage bij Lugarde.

Met een Lugarde-product heeft u simply the best!
Kantoormedewerkers van Lugarde tijdens een team-uitje, zomer 2015
Delen:
Om Lugarde goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.