Ons hout

Eersteklas hout uit noordelijke landen

Het vurenhout van onze tuinhuizen, blokhutten, veranda’s, garages en carports is van hoogwaardige kwaliteit. Het komt uit noordelijk gelegen landen met een koud klimaat. Door dit koude klimaat groeien de bomen langzamer. Hierdoor ontstaan fijnere jaarringen, wat zorgt voor een gelijkmatige en sterke structuur van het vurenhout. We drogen het hout in droogkamers tot circa 14 – 16 % terug om vervormingen te voorkomen. Doordat wij ons hout zelf op maat maken, passen de houtdelen tot op de millimeter precies in elkaar. We produceren hoekverbindingen met een hoge wind- en waterdichtheid, voor zowel tuinhuizen, blokhutten en garages.

Bescherm uw tuinhuis tegen weersinvloeden

Met een volledige en zorgvuldige behandeling heeft u gegarandeerd lang plezier van uw houten tuinhuis. Wij raden u aan om het hout voor de montage met een geschikt en vochtregulerend houtbeschermingsmiddel te behandelen of door ons te laten behandelen. Alleen zo beschermt u het hout optimaal. Verft u het tuinhuis pas na de montage, dan bereikt het beschermmiddel bepaalde plekken, zoals houtverbindingen niet meer.

Wij adviseren u om deze tips ook in uw achterhoofd te houden bij het kopen van verf. De verf moet namelijk een vochtregulerende eigenschap bezitten en voldoende bescherming bieden tegen UV-straling. Bij het bestellen van uw houten tuinhuis, blokhut of overkapping kunt u meteen de geschikte kwaliteitsverf bestellen.

Wilt u niet zelf meteen zelf verven? Laat uw tuinhuis of blokhut dan in onze fabriek behandelen. Op deze manier is een voorbehandeling met een impregneermiddel niet meer noodzakelijk. Het huis is dan voor de eerste zes tot twaalf maanden beschermd en hoeft pas daarna aan de buitenkant geschilderd te worden. U kunt uw tuinhuis of overkapping ook meteen door ons laten verven. Daarmee is deze voor circa vijf jaar beschermd. Lees meer over onze impregnatie- en verfbehandelingen.

Natuurlijk hout

Hout heeft een natuurlijke uitstraling. Kenmerken als grotere of fijnere kringen, vlammen, kleurverschillen, veranderingen en vergroeiingen worden veroorzaakt door de groei van de bomen. Deze kenmerken zijn heel normaal bij hout.

Een andere natuurlijke eigenschap van hout is uitzetten of krimpen, wat veroorzaakt wordt door weersinvloeden. Met de ontwikkeling van onze bouwsystemen hebben wij hier rekening mee gehouden. Deze zijn zo ontwikkeld, dat het hout genoeg ruimte heeft om te werken.

Duurzaam en milieuvriendelijk

De natuur ligt na aan ons hart. Daarom zien wij het als vanzelfsprekend dat onze tuinhuizen en overkappingen volledig recyclebaar geproduceerd worden. Wij beperken houtafval tot een absoluut minimum en gebruiken het resthout voor andere doeleinden.

Voor elke boom die wij voor een Lugarde-tuinhuis gebruiken, wordt gemiddeld 1,2 boom teruggeplant. Dat wil zeggen dat voor elke tien bomen die wij gebruiken 12 nieuwe bomen in de plaats komen. Al onze houtleveranciers zijn bovendien PEFC- en FSC-gecertificeerd.

Delen:
Om Lugarde goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.