De juiste houtsoort voor uw tuinhuis

Bij aanschaf van een houten tuinhuis of blokhut is het belangrijk om te kiezen voor de juiste houtsoort. De juiste houtsoort is uiteindelijk de basis voor de goede kwaliteit van een houten tuinhuis of een blokhut. Door de vele houtsoorten die er zijn is het lastig om snel een keuze te maken. De verschillende houtsoorten zijn ook nog eens onder te verdelen in twee verschillende soorten namelijk hardhout en zachthout. Welk hout is nou het beste voor een tuinhuis?

Houtsoort: Hard- of zachthout voor tuinhuizen?

De eerste keuze die u moet maken is de keuze tussen hard- of zachthout. Hardhout is van betere kwaliteit dan zachthout maar is daardoor ook duurder. Bovendien is hardhout lastiger om te verwerken en wordt daarom vooral gebruikt als afwerkingsmateriaal. Voor de constructie van tuinhuizen wordt eerder gekozen voor zachthout. Dit soort hout is goedkoper en van mindere kwaliteit maar is makkelijker om te bewerken.

Bij Lugarde wordt gebruikt gemaakt van 1e klas houtkwaliteit. Het hout is teruggedroogd tot 14 - 16%

Soorten zachthout

Ook binnen de categorie zachthout is er weer vele keuze. Denk bijvoorbeeld aan Grenen of Ceder. Het soort zachthout dat meestal wordt gekozen voor tuinhuizen is het vurenhout. Het beste kwaliteit vurenhout komt uit de noordelijk gelegen landen omdat hier een koud klimaat heerst. Dit klimaat heeft ervoor gezorgd dat de bomen minder snel zijn gaan groeien waardoor fijnere jaarringen zijn ontstaan. Dit zorgt voor een sterke en gelijkmatige structuur van het hout. Het hout wordt bij Lugarde gedroogd in speciale droogkamers wat zorgt voor de goede kwaliteit van het hout.

De huizen van Lugarde worden dus gemaakt van vurenhout. Ervaart u meer over ons hout en de kwaliteit van onze tuinhuizen!

Delen:
Om Lugarde goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.