De juiste houtsoort voor uw tuinhuis

De juiste houtsoort voor uw tuinhuis

Bij aanschaf van een houten tuinhuis of blokhut is het belangrijk om te kiezen voor de juiste houtsoort. De juiste houtsoort is uiteindelijk de basis voor de goede kwaliteit van een houten tuinhuis of een blokhut. Door de vele houtsoorten die er zijn is het lastig om snel een keuze te maken. Bij Lugarde heeft u de keuze uit drie verschillende houtsoorten. U kunt bij een tuinhuis met panelensysteem kiezen voor Siberisch lariks, Douglas hout of vurenhout (met of zonder steigerhout look). Wilt u geen gebruik maken van een tuinhuis met panelensysteem, dan kunt u kiezen voor een vurenhouten tuinhuis, blokhut, carport, garage of veranda. Alle drie de houtsoorten zijn van zeer duurzame kwaliteit.

Verschillende houtsoorten bij Lugarde

Siberisch Lariks hout is een zeer duurzaam en kwalitatief sterke houtsoort dat onbehandeld tot wel twintig jaar mee kan gaan. Douglas hout is net als het Siberisch lariks een erg duurzame houtsoort en gaat onbehandeld tien tot vijftien jaar mee. In combinatie met het panelensysteem waaruit uw tuinhuis gebouwd wordt, betekent het dat u jarenlang van uw prachtige Lugarde tuinhuis kunt genieten. Bij Lugarde kunt u ook kiezen voor ons hoogwaardige vurenhout. In het panelensysteem kunt u kiezen voor vurenhout met of zonder steigerhoutlook. Het vurenhout van Lugarde komt uit het koude noorden en groeit hierdoor langzamer. Hierdoor is het een zeer duurzaam en kwalitatief hoogwaardig hout. Vurenhout kunt u echter niet onbehandeld in uw tuin plaatsen, wij raden u aan om uw vurenhout direct in de fabriek al te laten behandelen met een geschikt en vochtregulerend houtbeschermingsmiddel. Bij het bestellen van uw houten tuinhuis, blokhut of overkapping kunt u meteen de geschikte kwaliteitsverf bestellen. In de basis heeft het tuinhuis met panelensysteem van Siberisch lariks- of Douglas hout dit niet nodig, maar u kunt uw tuinhuis natuurlijk altijd verven.

De verschillende houtsoorten zijn ook nog eens onder te verdelen in twee verschillende soorten namelijk hardhout en zachthout. Welk hout is nou het beste voor een tuinhuis?

Houtsoort: Hard- of zachthout voor tuinhuizen?

De eerste keuze die u moet maken is de keuze tussen hard- of zachthout. Hardhout is van betere kwaliteit dan zachthout maar is daardoor ook duurder. Bovendien is hardhout lastiger om te verwerken en wordt daarom vooral gebruikt als afwerkingsmateriaal. Voor de constructie van tuinhuizen wordt eerder gekozen voor zachthout. Dit soort hout is goedkoper en van mindere kwaliteit maar is makkelijker om te bewerken.

Soorten zachthout

Bij Lugarde wordt gebruikt gemaakt van 1e klas houtkwaliteit. Het hout is teruggedroogd tot 14 - 16%

Ook binnen de categorie zachthout is er weer vele keuze. Denk bijvoorbeeld aan Grenen of Ceder. Het soort zachthout dat meestal wordt gekozen voor tuinhuizen is het vurenhout. Het beste kwaliteit vurenhout komt uit de noordelijk gelegen landen omdat hier een koud klimaat heerst. Dit klimaat heeft ervoor gezorgd dat de bomen minder snel zijn gaan groeien waardoor fijnere jaarringen zijn ontstaan. Dit zorgt voor een sterke en gelijkmatige structuur van het hout. Het hout wordt bij Lugarde gedroogd in speciale droogkamers wat zorgt voor de goede kwaliteit van het hout.

Ervaart u meer over ons hout en de kwaliteit van onze tuinhuizen en de tuinhuizen met panelensysteem!

 

Delen:
Om Lugarde goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.