Tips om de tuin zomerklaar te maken

03 juni 2021| Nieuws| Lugarde

Nu we langzaam de zomer van 2021 ingaan, is het tijd om uw tuin klaar te maken, want dit jaar zult u waarschijnlijk veel tijd in de tuin doorbrengen. Het is daarom belangrijk om een buitenruimte te creëren die de moeite waard is om tijd in door te brengen. Overdag genieten van het zonnetje, ‘s avonds buiten eten en tot in de late uurtjes gezellig een drankje doen. Met deze tips zal uw tuin, tuinhuis of veranda er in de zomer tiptop uitzien, zodat u zorgeloos kunt genieten met vrienden en familie!

1. Goede apparatuur doet het werk

Zonder de juiste apparatuur komt u nergens, en dat betekent niet dat u honderden euro’s uit hoeft te geven aan grasmaaiers en heggenscharen. De kunst van een perfecte tuin is om hem eenvoudig en netjes te houden. Dus, voordat u begint aan het creëren van de perfecte zomertuin, is het belangrijk om het juiste gereedschap in huis te hebben. Daarnaast is het schoonhouden van gereedschap essentieel. Maak tuingereedschap goed schoon met een harde borstel en slijp messen indien nodig. Als het tuingereedschap eenmaal schoon is, is het altijd een goed plan om het te onderhouden. Daarbij hoort natuurlijk een droge standplaats, de tuinhuisjes of garages van Lugarde zijn hier heel geschikt voor!

2. Borders opruimen

Nu het gereedschap klaar is, is het tijd om te beginnen met het eigenlijke tuinieren! Uw tuin zal zeker wat verzorging nodig hebben, dus begin met het verwijderen van dood gebladerte, dat kunnen bladeren op de grond zijn of planten die de winterperiode misschien niet hebben overleefd. Als u borders met bloemen/planten in uw tuin heeft, kunt u deze ook opruimen en de grond omploegen. Dit vergemakkelijkt de groei, aangezien de grond de neiging heeft te verharden als het lange tijd niet wordt opengebroken.

3. Onkruid wieden

Ja, we weten het, onkruid wieden is waarschijnlijk het saaiste werk (vooral voor degenen onder ons die geen fan zijn van tuinieren), maar helaas is het een must als u uw tuin zomerklaar wilt maken. Trek onkruid uit uw gazon of tussen de tegels of vlonders van uw terras en zorg ervoor dat het er met wortel en al uitkomt. Zit het onkruid heel erg vast? Giet er dan eerst wat kokend water overheen.

4. Snoeien doet groeien

Uw tuin begint er netjes en opgeruimd uit te zien, met de dode bladeren en het onkruid allemaal verwijderd, kunt u beginnen met het snoeien van planten, struiken of heggen. Snoeien bevordert namelijk de groei. Verwijder voordat u begint met het snoeien van een heg eerst alle losse takjes of rommel die erin terecht kan zijn gekomen. Daarna kunt u beginnen met snoeien. Het beste is om hiervoor vlijmscherp snoeigereedschap te gebruiken. Snoeien is een eenvoudig en soms zelfs ontspannend karweitje, en als de heggen eenmaal gesnoeid zijn, hoeft u er een hele tijd niet meer naar om te kijken.

5. Veranda of terras schoonmaken

Het is altijd verbazend hoeveel vuil zich in de winter kan ophopen op een terras of veranda. Ook al heeft u niet direct last van deze mossen en algen, het is toch verstandig ze te verwijderen want ze kunnen uw mooie veranda of bloembakken flink aantasten. Groene aanslag pakt u aan door ouderwets te schrobben met heet water of een hogedrukspuit. Veeg na die tijd de (terras)tegels regelmatig met wat zand, zodat de aanslag minder snel terugkomt.

6. Creëer een natuurlijke look met bloemen

We staan op het punt om te beginnen met een leuk karweitje, het planten van bloemen! Bloemen zijn een must have voor een kleurrijke tuin. Om ervoor te zorgen dat de tuin er in de zomer tiptop uitziet, is het slim om al in de lente bloemen te planten. Zaadjes planten is super makkelijk, zoek een leuk plekje in uw tuin en graaf een klein gaatje, bedek de zaadjes met aarde en geef regelmatig water (zelfs als het regent). Zo creëert u gegarandeerd een natuurlijk uitstraling.

7. Blijf de tuin onderhouden

Nu alle tuinkarweitjes zijn gedaan, is het een kwestie van onderhouden. Van planten water geven tot gras maaien, het hoort er allemaal bij. Deze klusjes zorgen ervoor dat uw tuin er netjes uit blijft zien en dat u zich de hele zomer kunt ontspannen! Met de tuinhuizen van Lugarde hoeft u zich echter over onderhoud niet druk te maken. De tuinhuizen zijn namelijk goed bestand tegen alle weersomstandigheden door sproei impregneer methoden. Zo kunt u het hele jaar rond genieten van alle voordelen van uw tuinhuis.

Een plek om te ontspannen

We kijken er allemaal naar uit om gasten in onze tuin te ontvangen! Het Nederlands klimaat is echter onvoorspelbaar. Het laatste wat u wilt is de gezelligheid naar binnen verplaatsen omdat er weer eens regen uit de lucht valt. Ideaal voor in de tuin zijn dan onze tuinhuizen of overkappingen! Hiermee wordt u er met slecht weer niet van weerhouden om gezellig de tuin in te gaan of om even tot rust te komen in uw eigen oase. Ontwerp zelf de mooiste tuinhuizen precies op maat in onze 3D-configurator. Wilt u eerst nog meer inspiratie opdoen? Download dan onze gratis brochure en ontdek onze verschillende systemen en prachtige tuinhuizen.

Delen:

Tips om de tuin zomerklaar te maken

    Om Lugarde goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
    Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.