Lugarde
De beste kwaliteit
Maatwerk zonder extra kosten
5 jaar garantie

Lariks tuinhuis

Bent u op zoek naar duurzaam en milieuvriendelijk hout voor uw tuinhuis? Dan hoeft u niet verder te zoeken, Lugarde biedt eersteklas lariks hout. Dit is duurzaam hout dat een natuurlijk uitstraling geeft aan uw tuin. Lees nu meer over een lariks tuinhuis en de voordelen daarvan!

Lariks tuinhuis

Lariks tuinhuis kopen?

Hout is als velen weten een klimaatvriendelijk materiaal, het is een volledig hernieuwbaar biologisch bouwmateriaal. Vandaag de dag wordt duurzaam leven steeds belangrijker en daarom is investeren in duurzame producten steeds crucialer voor veel huishoudens.

Denk dat bijvoorbeeld aan zonnepanelen, eigen moestuin, isolatie en dubbel glas. Ook wordt er meer gelet op hoeveel afval een huishouden produceert en of men het afval scheidt.

Tenslotte wordt er fors geïnvesteerd in papieren verpakkingen voor producten, waar mogelijk. Dit alles om het duurzame leven van de mens op aarde een boost te geven.

Europees lariks

Bij Lugarde kunt u kiezen voor een duurzaam tuinhuis en bijdragen aan het milieu. Lariks hout is hier uitermate geschikt voor, als u dan ook nog een tuinhuis met een paneelsysteem wilt is dat mogelijk.

Lariks hout groeit in het hoge noorden, waar er een zeer koud klimaat heerst. Hierdoor groeit het hout ook uiterst langzaam, maar dit maakt het hout wel bijzonder duurzaam en sterk. Als u dan een tuinhuis van lariks hout kies kan deze, afhankelijk van de locatie en weersinvloeden, wel 20 jaar onbehandeld buiten in de tuin staan.

Een eigenschap van lariks hout is dat het geel kleurig is en kleine noesten heeft. Met de tijd kan het hout wel vergrijzen. U kunt er ook voor kiezen om het hout te laten behandelen met olie, beits of een impregneermiddel. Door een voorbehandeling verlengt u de levensduur van uw lariks tuinhuis en gaat u verwering tegen.

Bij Lugarde is de lariks houtsoort een nieuwe houtsoort, maar er is al wel veel resultaat mee behaald op gebied van duurzaamheid en moderniteit. Naast de duurzame uitstraling is het ook nog eens heel erg van deze tijd. Het kan worden gebruikt als opslagruimte of als een plaats om te ontspannen. Een lariks tuinhuis kan ook komen met een glazen paneel, zodat u volop van de lichtinval kan genieten.

Lariks hout

Voor elke lariks boom die wordt gekapt voor een Lugarde tuinhuis, wordt gemiddeld 1,2 boom teruggeplant, in het Europese gebied. Dit betekent dat voor 10 gekapte bomen, 12 bomen worden teruggeplant. Dit maakt onze bron hernieuwbaar en ook duurzaam. Bovendien zijn al onze houtleveranciers PEFC- en FSC-gecertificeerd.

Verder worden onze tuinhuizen zo geproduceerd dat zij volledig recyclebaar zijn. Evenals dat Lugarde het houtafval beslist tot een minimum beperkt en dat er voor het resthout andere bestemmingen zijn.

Bestel nu uw Lugarde product

Lugarde biedt een groot en veelzijdig assortiment aan tuinhuizen. Alle Lugarde producten zijn duurzaam, maar een tuinhuis van lariks hout biedt extra stevigheid en degelijkheid. Verder heeft Lugarde al 40+ jaar ervaring op het gebied van produceren van tuinhuizen en meer. Via de dealer kunt u makkelijk om advies vragen en/of vragen stellen over de 3D-configurator. U vindt de dichtstbijzijnde dealer nu op onze website.

3D-configurator