Lugarde
De beste kwaliteit
Maatwerk zonder extra kosten
5 jaar garantie
De verschillen tussen Siberisch Lariks en Douglas hout

De verschillen tussen Siberisch Lariks en Douglas hout

Terug

Laten we er niet omheen draaien, Lugarde houdt van hout. Daarom gebruiken we alleen hout van de beste kwaliteit. In onze collectie vindt u meerdere houtsoorten terug, Siberisch Lariks en Douglas zijn er daar twee van. Wat zijn nu precies de verschillen? In dit blogartikel leggen we het u graag uit.

Wanneer u op zoek bent naar een nieuw lariks tuinhuis, een nieuwe blokhut of een veranda heeft u wellicht al meerdere partijen bezocht en verschillende websites bekeken. Ongetwijfeld bent u de termen Lariks en Douglas tegengekomen. Dat is niet voor niets. Lariks en Douglas zijn twee zeer mooie en duurzame houtsoorten. Het zijn twee houtsoorten die veel van elkaar weg hebben, maar toch ook verschillend zijn.

Douglas hout

Deze houtsoort komt uit Noord-West Europa en heeft een zeer hoge duurzaamheid. De bomen kunnen tot wel 20 meter lang worden en hebben weinig takken, dit maakt ze uitstekend geschikt voor het fabriceren van lange balken. Een douglas hout tuinhuis is ontzettend duurzaam, ook wanneer u dit onbehandeld zou laten. Douglas hout kunt u tien tot vijftien jaar onbehandeld gebruiken, toch willen we u aanraden om het hout wel te behandelen. Hierdoor kunt u de levensduur nog verder verlengen.

Een douglas blokhut heeft een licht geelrode tot geelbruine kleur en deze zal (wanneer onbehandeld) in de loop der tijd verkleuren tot een oranjeachtige kleur. Verder bevat deze houtsoort veel hars, dit verhardt naar verloop van tijd in het hout. Neem gerust een kijkje in onze collectie en zoek met onze eenvoudige filtermogelijkheden naar de tuinhuizen die van Douglas hout zijn gemaakt.

Siberisch lariks

Wanneer we kijken naar Siberisch lariks, dan kunnen we stellen dat dit hout net als Douglas hout veel hars bevat. Dit maakt het hout ongevoelig voor schimmel en rot. In ons andere artikel ‘eigenschappen van Siberisch Lariks’ gaan we nog veel verder in op de eigenschappen van Siberisch lariks. Omdat deze bomen in veel koudere gebieden groeien, zitten de jaarringen dicht op elkaar en ontstaat er hout dat nog duurzamer is.

Lugarde Siberisch Lariks

Wat zijn nu precies de verschillen?

De beide houtsoorten zijn relatief vergelijkbaar en zijn allebei ontzettend duurzaam. Verder komen de beide houtsoorten uit noordelijke gebieden. Het verschil tussen Siberisch lariks en douglas hout, is dat Siberisch Lariks in een nog kouder klimaat groeit dan Douglas hout. Het grote en meest duidelijk verschil tussen de twee houtsoorten is echter de kleur. Heeft Douglas een wat meer roze kleur, lariks is vaak een stuk geler. Nu wordt het misschien wat technisch, maar het draadverloop bij Douglas hout is vaak wat rechter, bij lariks loopt dit wat meer door elkaar. Hierdoor heeft lariks vaak een wat meer gevlamd uiterlijk. Zoals u kunt lezen, de verschillen zijn klein en hebben vooral te maken met het uiterlijk van het hout. Bij Lugarde garanderen we altijd de beste kwaliteit als het gaat om onze tuinhuizen, blokhutten, veranda’s en andere producten.

Wie is de winnaar?

En als we een winnaar moeten kiezen? Dan komt wat ons betreft Siberisch Lariks naar voren als de eerste keuze voor een houten tuinhuis. Omdat de duurzaamheid van deze houtsoort nog net wat beter is. Kies je voor Siberisch Lariks, dan weet je zeker dat je tuinhuis sowieso 15-20 jaar mee gaat! Wij bij Lugarde houden van dit hout!

Zelf een ontwerp in gedachten?

De mogelijkheden van onze tuinhuizen met de verschillende houtsoorten zijn eindeloos. Op onze website kunt u inspiratie op doen met een groot aantal voorbeelden. Heeft u daar nog niet gevonden wat u zocht? Ontwerp dan een compleet eigen tuinhuis, gemakkelijk en snel met onze unieke 3D-configurator: lugarde-configurator.nl.

Met de configurator is het mogelijk om een compleet droom tuinhuis te ontwerpen. De volgende elementen kunt u eenvoudig aanpassen:

  • De houtsoort en bekleding is aan te passen
  • Afmetingen en wanddikte van het tuinhuis zijn aan te passen
  • Een eventuele kleurbehandeling toepassen
  • Vloeren, isolatie & overige accessoires zijn toe te voegen

Onze configurator geeft u verder een duidelijk overzicht van alle prijzen en specificaties. Verder is het mogelijk om afbeeldingen en filmpjes te bekijken van de tuinhuizen. U kunt op onze website eenvoudig een filter gebruiken om alle tuinhuizen met de verschillende houtsoorten snel en gemakkelijk te vinden.

Enthousiast geworden?

Na het lezen van deze informatie enthousiast geworden? Bekijk dan onze complete collectie online, hier leest en ziet u nog veel meer over de tuinhuizen die gemaakt zijn van Douglas of Lariks. Heeft u vragen over deze houtsoort of wilt u overleggen met een medewerker wat er mogelijk is in uw situatie, neem telefonisch contact met ons op via 0573 401 800.