Lugarde
De beste kwaliteit
Maatwerk zonder extra kosten
5 jaar garantie
Creëer een mantelzorgwoning in uw eigen tuin!

Creëer een mantelzorgwoning in uw eigen tuin!

Terug

Onze tuinhuizen kunnen voor zoveel verschillende doeleinden gebruikt worden. Misschien wel een van de mooiste doelen voor een tuinhuis in de tuin, het realiseren van een mantelzorgwoning. Want laten we eerlijk zijn, een dierbare vlakbij om voor te zorgen, zo zou u het later toch zelf ook willen?

Heeft uw ouders of andere familieleden meer hulp nodig in hun dagelijks leven? Voordat u besluit om uw dierbaren bij u thuis te betrekken, moet u overwegen hoe deze veranderingen het dagelijks leven van uw gezin zullen beïnvloeden en, belangrijker nog, hoe uw ouders zich zullen vestigen en hoe zij zich zullen voelen over het opgeven van hun onafhankelijkheid.

Er is echter altijd een oplossing voor elke situatie. Als uw huis te klein is of uw ouders niet bereid zijn om hun onafhankelijkheid volledig op te geven, zou u een informele zorgwoning in uw eigen achtertuin creëren.

Lugarde-log-cabin-Brooklyn-BB08-p92 Lugarde-log-cabin-Bonaire-BB03-p102-300x283 Lugarde-log-cabin-BC08-p95-300x283

Wanneer u een comfortabele zorgwoning wilt bouwen in de tuin om voor een dierbare te kunnen zorgen, dan zijn de tuinhuizen en blokhutten van Lugarde prima geschikt. Een mantelzorgwoning is gemakkelijk te plaatsen, compleet naar uw wensen aan te passen en kan later ook weggehaald worden. Of u kunt het huisjes uiteraard ombouwen voor een ander doel, denk dan bijvoorbeeld aan een thuiskantoor, praktijk of coaching praktijk.

De voordelen van een mantelzorgwoning in uw tuin:

1. Privacy

Met een mantelzorgwoning in uw tuin, kunnen ouderen hun leven blijven leiden zoals ze voorheen deden, zelfs nadat ze bij u waren ingetrokken. Als het betrekken van het huis van hun kind tot misverstanden kan leiden door de gedeelde leefruimte of het gebrek aan privacy, dan kan een informele zorgwoning in de tuin een aparte leefruimte bieden met een aparte ingang, badkamer en keuken. Een tuinhuis met meerdere kamers biedt ouderen voldoende leefruimte – een slaapkamer, een woonkamer, een keuken en een badkamer. U zou zelfs indien nodig meerdere slaapkamers en badkamers kunnen opzetten!

Lugarde-log-cabin-BP01-p91  Lugarde-log-cabin-BS01-p97

2. Tijd

Het kan een uitdaging zijn om op tijd te zijn voor ouderen wanneer ze het nodig hebben, vooral als u ver van elkaar woont. Als u besluit uw ouders naar een informeel zorgcentrum in uw tuin te verhuizen, staat u hen niet alleen toe om hun onafhankelijkheid te behouden, maar kunt u zich ook aan uw dagelijkse routine houden terwijl u er elke dag nog bent. Stel je voor hoe gemakkelijk je leven zou zijn als je je ouders zou kunnen controleren door de tuin over te steken, in plaats van naar een andere stad te rijden.

Lugarde-log-cabin-LP98b-p98-300x283  Lugarde-log-cabin-B55-300x283  Lugarde-summerhouse-SP33b-p33-300x283

3. Kosten

Het verhuizen van uw ouders naar een verzorgingshuis is duur omdat de maandelijkse zorgkosten hoog zijn. Als uw gezin twijfels heeft over het verplaatsen van uw oudere familieleden naar een woonzorgcentrum vanwege de hoge kosten, kan een informeel zorgcentrum in uw tuin u helpen geld te besparen. Bovendien kunt u, van het geld dat u spaart op huisvesting, iemand inhuren om uw ouders elke dag een paar dagenlang te helpen met hun dagelijkse behoeften.

Lugarde-log-cabin-LP87t-p87      Lugarde-log-cabin-LP94b-p94

Voorbeeld van een zorgwoning

Bij Lugarde houden we van hout, we vinden het dan ook fantastisch om te zien dat mensen kiezen voor onze producten. Een mooi voorbeeld van een mantelzorgwoning is te vinden op Instagram. Het account @omaindetuin neemt ons mee in de complete opbouw van een zorgwoning in de tuin. Van de plannen, het storten van de fundering, opbouwen van het huisjes tot het installeren van de voorzieningen. Wilt u een zorgwoning plaatsen, laat u dan zeker inspireren door dit account.

Lugarde Mantelzorgwoning Opbouw

Een greep uit de foto’s laat zien hoe het huisje wordt opgebouwd op de fundering, tot het bereiken van het hoogste punt. Daarna kan er in het huisjes worden gestart met het aanleggen van faciliteiten. De opbouw is nog in volle gang en het huisje zal snel in gebruik worden genomen.Lugarde Mantelzorgwoning Opbouw

Uiteraard willen we @omaindetuin bedanken voor het beschikbaar stellen van de fotografie!

Enthousiast geworden over het bouwen van een zorgwoning?

Na het lezen van deze informatie enthousiast geworden? Bekijk dan onze complete collectie online, hier leest en ziet u nog veel meer over de tuinhuizen die we kunnen maken. Zoals gezegd is ieder tuinhuis compleet aan te passen en volledig op maat te maken. Heeft u vragen over de huisjes of wilt u overleggen met een medewerker wat er mogelijk is in uw situatie, neem telefonisch contact met ons op via 0573 401 800.