Lugarde
De beste kwaliteit
Maatwerk zonder extra kosten
5 jaar garantie
Lugarde voegt als eerste Augmented Reality toe!

Lugarde voegt als eerste Augmented Reality toe!

Terug

In het verleden was Lugarde al het eerste bedrijf dat tuinhuizen, blokhutten, veranda’s en andere houten producten aanbiedt die met een online 3D configurator kwam. Hierin is het mogelijk om een compleet tuinhuis op maat samen te stellen.

Het bedrijf uit Laren gaat nu een stap verder en komt met een nieuwe innovatieve oplossing. Het is nu mogelijk om een tuinhuis in 3D samen te stellen en virtueel in de eigen tuin te plaatsen met Augmented Reality (AR).

Naar de 3D-configurator

Waarom is deze functionaliteit zo uniek?

Wanneer het gaat om het plaatsen van een tuinhuis of blokhut, dan is dit voor veel mensen een grote investering. Een tuinhuis blijft zeker voor vele jaren in de tuin staan. Het is van belang om er zeker van te zijn dat deze goed past in de tuin en dat deze op de juiste plaats staat. Uiteraard is dit allemaal op te meten en in te meten in de tuin. Toch is het altijd weer spannend wanneer een tuinhuis wordt opgebouwd, is het precies zoals voorgesteld? Is alles van tevoren wel goed opgemeten?

Met de nieuwe functionaliteit van augmented reality die aan de configurator is toegevoegd wordt een deel van die spanning weggenomen. Het is mogelijk om het tuinhuis voor de opbouw al helemaal in de tuin te zien staan. Daarbij is de weergave in AR compleet op schaal, het tuinhuis is van alle kanten te bekijken. Het is zelfs mogelijk om door de ramen te kijken en naar binnen te lopen! Zo is van tevoren al goed duidelijk hoe het tuinhuis in de tuin zal staan en of het precies past op de plaats in de tuin.

Andrea Wuestman (eigenaar van Lugarde): ‘Een tuinhuis koop je niet zomaar, we houden bij Lugarde van hout, we gebruiken duurzaam hout van de beste kwaliteit. Dit voelt voor ons als een logische volgende stap. We geven onze (potentiële) klanten een nog betere ervaring met onze producten. Naast de complete 3D configuratie kunnen ze nu direct kijken of het tuinhuis past in de tuin, waar hij moet staan en of er mogelijk toch nog aanpassingen gedaan moeten worden aan het ontwerp. We zijn erg blij met deze nieuwe functionaliteit en zijn trots op het feit dat we als eerste in onze branche hiermee zijn gekomen.’

Augmented reality komt inmiddels op meerdere platformen terug, maar heeft nog altijd een grote fun factor. Lugarde combineert nu die fun factor met een echt praktische toepassing. Augmented reality of in het Nederlands aangevulde realiteit is een live beeld van de werkelijkheid, aangevuld met elementen door een computer. In dit geval dus een compleet tuinhuis.

Eindeloos veel mogelijkheden

Met de 3D configurator in combinatie met augmented reality van Lugarde is het mogelijk om in slechts enkele stappen een tuinhuis, blokhut of ander product compleet op maat samen te stellen. Dit biedt een groot voordeel, want zo is het tuinhuis compleet naar persoonlijke wensen te ontwerpen.

In het proces is het mogelijk om zaken als type product (tuinhuis, blokhut, garage, veranda), daken, deuren, ramen, deurbeslag en dakafwerking compleet aan te passen. Verder kan er nog een keuze worden gemaakt in de afwerking van het product, denk daarbij aan impregneren of beitsen.

Hoe werkt het precies?

Alle informatie over de 3D configurator is op de website van Lugarde te vinden. In de bestaande configurator is de augmented reality functionaliteit toegevoegd. Met een simpele druk op de knop ‘augmented reality’ volgen de instructies. Wanneer een gebruiker hier de aanwijzingen volgt, ontvangt diegene een e-mail. In de e-mail staan de verdere instructies, met een mobiel is het dan gemakkelijk om het tuinhuis zelf in de tuin te zetten. Hierna kan er compleet gekeken worden of het tuinhuis past, er kan omheen gelopen worden en er kan zelfs naar binnen worden gekeken.

Andrea Wuestman: ‘We vonden het zelf natuurlijk ook geweldig om te doen. We hebben direct bij ons kantoor op de parkeerplaats een tuinhuis neergezet om te kijken hoe het werkt. Fantastisch om je eigen ontwerp direct in augmented reality terug te zien.’

Naar de 3D-configurator

Over ons

Al meer dan 40 jaar ontwerpen produceren wij tuinhuizen, blokhutten, veranda’s, carports, houten garages, prielen en recreatiewoningen. We bieden een grote variëteit aan modellen en afmetingen, met veel ruimte voor eigen wensen en lopen voorop als het gaat om innovatie. In heel Nederland hebben wij specialisten waar klanten voor advies en aankoop terecht kunnen.

We bieden hoogwaardige kwaliteit tegen een nette prijs. We beschikken over een eigen fabriek en een eigen ontwerp- en tekenafdeling, waardoor we de kwaliteit kunnen waarborgen.