Lugarde
De beste kwaliteit
Maatwerk zonder extra kosten
5 jaar garantie
Kenmerken van een tuinhuis met kwaliteit

Kenmerken van een tuinhuis met kwaliteit

Terug

Wanneer mensen een tuinhuis kopen, willen ze er meestal een vinden die voor een lange tijd meegaat. Het is dus belangrijk om een model te kiezen dat zijn functionaliteit en uiterlijk nog vele jaren zal behouden. Net als bij andere soortgelijke aankopen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat het goedkoopste product op lange termijn waarschijnlijk niet de goedkoopste zal zijn, omdat de kwaliteit wat minder is. Daarom is het belangrijk om een tuinhuis te kiezen van topkwaliteit. We hebben enkele tips samengesteld die u kunnen helpen. Dus, als u op zoek bent naar een tuinhuis die na een paar jaar niet hoeft te worden vervangen, lees dan verder om de 10 belangrijkste punten te weten voor het kopen van een tuinhuis met kwaliteit.


Houtkwaliteit

Een tuinhuis gaat lang mee als het hout sterk en duurzaam is. Het meest duurzame hout komt meestal uit landen met een koud klimaat. De reden is dat de bomen langzamer groeien, daardoor liggen de groeiringen dichter bij elkaar, waardoor het hout sterker wordt. Het is ook belangrijk dat het hout goed wordt gedroogd, hierdoor wordt het uitzetten of krimpen van het hout verminderd.

Bouwsysteem

Naast de gebruikte materialen is het constructiesysteem ook erg belangrijk voor het waarborgen van de kwaliteit van een tuinhuis. Een goed constructiesysteem moet sterkte en duurzaamheid bieden voor het tuinhuis en het moet de natuurlijk beweging van het hout toestaan om scheuren in het hout te voorkomen. Dit zou het assemblageproces ook eenvoudiger maken en daarom hebben de beste fabrikanten hun eigen constructiesystemen zodat de tuinhuizen eenvoudiger kunnen worden gemonteerd.

Lugarde-summerhouse-P43-570x570 Lugarde-Summerhouse-Prima-Tom-PT07-p42-570x570 Lugarde-summerhouse-Prima-Josephine-PJ12-p21-570x570

Dakbedekking

Het dak is het belangrijkste onderdeel van een tuinhuis omdat het een grote speelt in zowel het uiterlijk als de levensduur. Wat het uiterlijk betreft, kiest u gewoon het type dak dat het meest geschikt is voor uw tuin. Maar de levensduur van het dak moet voldoende bescherming bieden tegen het vocht van buitenaf. Om warmteverlies te voorkomen is het goed om uw dak te isoleren. Het dak moet zo worden gebouwd dat het regenwater en sneeuw goed kan weglopen, anders zal het zich op het dakoppervlak ophopen, wat problemen kan veroorzaken.

Ramen en deuren

Een ander belangrijk onderdeel is de kwaliteit van de ramen en deuren. Ze moeten gemaakt zijn van hoogwaardig gedroogd ovenhout. Dit voorkomt het buigen en rotten van de deuren en kozijnen. Een ander belangrijk aspect is veiligheid. Als u de hoogwaardige ramen en deuren met sterke sloten beveiligd, wordt het voor elke inbreker moeilijk om in te breken in uw tuinhuis.

Lugarde-kiln-dried-first-class-quality-woodLugarde-DoubleglazingLugarde-3pointlock-570x570

Verfbehandeling

Als u uw tuinhuis wilt beschermen tegen de zon, regen en wind, dan is het belangrijk om het hout voor de montage te behandelen met de juiste verfbehandeling. U kunt ervoor kiezen om het zelf te doen, maar de meeste fabrikanten bieden de mogelijkheid om het in de fabriek te behandelen.

Fundering

De fundering dient als basis voor het hele tuinhuis, dus u moet ervoor zorgen dat het goed gelegd is om problemen te voorkomen zoals lekkage of de structuur die in de grond zakt. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat de fundering stabiel en waterpas is. Materiaal is ook belangrijk. Het wordt aanbevolen om klinker, straatstenen of gegoten beton te gebruiken voor de fundering.

Isolatie

Isolatie is belangrijk als u van plant bent om uw tuinhuis het hele jaar door te gebruiken. Er zijn drie verschillende opties om uw tuinhuis te isoleren: vloerisolatie, dakisolatie en dubbelwandige isolatie. Het wordt aanbevolen om ze alle drie te installeren, hierdoor heeft u de perfecte bescherming tegen warmteverlies. Als u ze niet alle drie installeert, is er een grote kans dat uw tuinhuis onbewoonbaar wordt tijdens de koude maanden van het jaar.

Lugarde-summerhouse-PR2-570x570 Lugarde-summerhouse-PR42-570x570 PS12-570x570

Ontwerp

De meeste tips die in dit artikel genoemd worden, hebben verband met de technische kant van de constructie, maar het ontwerp van het tuinhuis is ook erg belangrijk! Om te genieten van uw tuinhuis is het uiterlijk ook belangrijk. Kies daarom een ontwerp dat past in uw tuin. Niet alleen het uiterlijk van het ontwerp is belangrijk, maar ook de functionaliteit. Als u geen ontwerp kunt vinden die aan uw behoeften voldoet, dan kunt u een op maat gemaakte ontwerp maken met bijvoorbeeld de 3D-configurator van Lugarde.

Montage

De montage van een tuinhuis wordt vaak onderschat. Een onjuiste montage kan een negatief effect hebben op de duurzaamheid van een tuinhuis. Wilt u het zelf monteren? Doe het dan alleen als u zeker weet dat u het goed kunt, anders is het beter om het door een professional te laten monteren. Meestal wordt deze service door de dealers aangeboden omdat hun werknemers alle ins en outs van een tuinhuis kennen.

Een betrouwbare fabrikant

Tenslotte is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de fabrikant van een tuinhuis. Als u wilt dat uw tuinhuis van hoge kwaliteit is, is het meestal een goed idee om naar een bekende fabrikant te zoeken met een goed reputatie. Bekende fabrikanten hanteren bepaalde normen omdat ze hun reputatie niet willen verliezen. Ze hebben vaak een groot aanbod aan tuinhuizen en innovatieve oplossingen die de constructie en gebruik makkelijker maken.

Nu weet u waar u moet op letten bij het kiezen van een luxe tuinhuis met kwaliteit. Bekijk ons aanbod aan tuinhuizen of maak uw eigen ontwerp op meet met onze 3D-configurator!

 

Vond u deze blog leuk? Meld u dan aan voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en u ontvang elke maand een nieuwe blog!

Newsletter Lugarde sign up