Lugarde
De beste kwaliteit
Maatwerk zonder extra kosten
5 jaar garantie
Hoe creëert u een eigen vlogstudio in uw tuinhuis?

Hoe creëert u een eigen vlogstudio in uw tuinhuis?

Terug

U heeft uw eigen tuinhuis en wilt er voor uw kinderen een eigen vlogstudio van maken? Het begint allemaal met een tuinhuis maar daarna moet u gaan nadenken over de andere benodigdheden. Hoe kunt u dit het beste gaan aanpakken en waar moet u rekening mee houden? Lees snel verder in ons nieuwste blog artikel, hoe u de perfecte vlogstudio in uw tuinhuis kunt gaan creëren.

Waar begin ik?

Om te beginnen zult u eerste een tuinhuis of blokhut moeten hebben waar u de vlogstudio wilt gaan creëren. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen, de isolatie of de vloer. Tuinhuizen en blokhutten worden tegenwoordig voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een opslaghok voor al uw gereedschap, een eigen kantoorruimte waar u thuis kunt werken in alle rust. Ook een steeds vaker voorkomend gebruik voor uw tuinhuis is een ruimte waar u kinderen zich kunnen vermaken. In dit artikel  gaat het erover hoe u de perfecte vlogstudio kunt creëren in uw eigen tuinhuis of blokhut. Er zijn een paar tips waar u aan moet denken als u wilt gaan vloggen in een tuinhuis. Want waar moet een vlog aan voldoen?

Tip 1: Creëer consistent goede content

Er is altijd een reden waarom mensen gaan kijken naar uw vlog. Creëer daarom goede en relevante content zodat tijdens het kijken van de vlog het niemand gaat vervelen.

Tip 2: Zorg voor betrokkenheid en interactie

Alle vlogs zijn tegenwoordig van heel persoonlijke aard. Dit heeft als voordeel dat wanneer u dit goed aanpakt volgers u gaan koppelen aan bepaalde zaken. Zo blijven ze langer naar u vlogs kijken en neemt het aantal volgers alleen maar toe.

Tip 3: Let op achtergrond details

Een goede kwaliteit van de achtergrond en van het geluid is voor een blog cruciaal. Dit is waar volgers u op gaan beoordelen. Is de kwaliteit niet goed genoeg? Dan raakt u volgers kwijt en dat wilt u natuurlijk niet. Goede isolatie in uw tuinhuis is dus erg belangrijk.

Tip 4: Stemgebruik

De manier waarop u uw volgers toe gaat spreken is van groot belang. Denk hierbij aan belangrijke woorden die u wilt benadrukken daar moet de toonhoogte net iets anders liggen om het duidelijker te maken.


Er zijn dus een heel aantal tips en feiten waar u rekening mee moet houden. Het echte vloggen begint pas wanneer u alles gereed hebt gemaakt binnen in uw tuinhuis of blokhut. Hoe kunt u nu het beste uw tuinhuis gaan inrichten zodat het de perfecte plek wordt? 

Om te beginnen moet u gaan nadenken over de materialen die u nodig heeft om te gaan vloggen. Een camera, verlichting, laptop, make-up alle opties die u maar kunt bedenken. Als voorbeeld gebruiken we in de blog een vlog ruimte waar uw zoon of dochter games introduceert op zijn/haar Playstation/laptop. 

Welk materiaal moet er al klaargemaakt worden voor het maken van de eerste vlog? 

  • Stroom is uiteraard belangrijk, stroom heeft u nodig voor de lampen, Playstation, laptop, TV en camera. 
  • Internetkabel, een internetkabel is nodig om op een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen gaan uitzenden richting uw volgers.
  • Een goede stoel en de manier waarop het licht schijnt zijn belangrijke aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. 

Wanneer u alle materialen en aspecten voor het vloggen klaar hebt, kunt u gaan beginnen. Een tuinhuis als 2e woonkamer en tevens als vlogstudio voor uw zoon/dochter. De ideale combinatie van genieten en werken tegelijk!

Lijkt het u wat om een eigen vlogstudio te creëren in uw tuinhuis of blokhut? Kijk dan naar alle opties op onze site of neem contact met ons op om alle mogelijkheden door te spreken. 

Houten tuinhuis PR2 van Lugarde