Lugarde
De beste kwaliteit
Maatwerk zonder extra kosten
5 jaar garantie
Lugarde Hout

Onze kwaliteit

Ons hout

Eersteklas hout bij Lugarde

Wat voor een soort tuinhuis, blokhut, veranda, garage of carport u ook kiest, u wilt er zeker van zijn dat deze van de beste houtsoort gemaakt is. U heeft bij Lugarde de keuze uit drie verschillende soorten hout, namelijk:

  • Siberisch lariks hout
  • Douglas hout
  • Vurenhout (met en zonder steigerhout look).
Montagevideo's

Nieuwe houtsoorten: Siberisch lariks en Douglas hout

Siberisch lariks hout en Douglas hout zijn twee nieuwe houtsoorten bij Lugarde. Deze houtsoorten kunt u bestellen als u een tuinhuis met panelensysteem bestelt bij Lugarde. Het panelensysteem is snel en eenvoudig te monteren doordat alle wanden als panelen in onze fabriek worden gemaakt. Lariks hout is een prachtige duurzame houtsoort, die u bij Lugarde kunt toepassen bij een tuinhuis met panelensysteem.

Siberisch lariks groeit – zoals de naam reeds doet vermoeden – in zeer koude gebieden. Dat is erg gunstig, hoe langzamer een boom groeit hoe duurzamer het hout wordt. Siberisch lariks hout groeit door het koude klimaat zeer langzaam. Voordeel hierbij is dat dit hout vijftien tot twintig jaar onbehandeld buiten kan blijven staan. Uiteraard is de duurzaamheid van uw tuinhuis met panelensysteem afhankelijk van het klimaat en de weersomstandigheden in uw tuin.

Binnen Lugarde zijn wij trots dat wij u naast ons vurenhout ook deze twee prachtige duurzame houtsoorten mogen aanbieden voor uw tuinhuis.

Siberisch lariks hout heeft van zichzelf een gelige kleur, maar kan wat vergrijzen met de tijd. Eventueel kunt u het hout nog behandelen met een transparante/dekkende olie of beits om verwering tegen te gaan, de kleur op te halen of de levensduur te verlengen. Wij adviseren u hierbij graag wat voor uw tuinhuis het beste geschikt is.

Douglas hout is ook te gebruiken voor het tuinhuis met panelensysteem. Net als Siberisch lariks hout is Douglas hout zeer duurzaam. Grote verschil is dat Douglas hout uit West-Europa komt. Douglas is net als Siberisch lariks erg duurzaam en gaat onbehandeld tien tot vijftien jaar mee. Uiteraard geldt ook hier dat dit afhankelijk is van het klimaat en de weersomstandigheden in uw tuin.

Een douglas tuinhuis heeft van origine een lichte geelrode tot geelbruine kleur, deze kan iets met de tijd vergrijzen. Dit kunt u tegengaan door een transparante/dekkende olie of beits te gebruiken. Douglas hout is verkrijgbaar als tuinhuis met panelensysteem en door het Zweeds rabat potdeksel profiel krijgt uw tuinhuis een klassieke en landelijke uitstraling.

Uw vurenhouten tuinhuis van Lugarde

Uiteraard heeft u ook altijd nog de keuze voor ons mooie vurenhout. Zowel  voor de tuinhuizen, blokhutten, veranda’s, garages en houten carports als ook voor een tuinhuis met panelensysteem.

Ons vurenhout is van hoogwaardige kwaliteit. Het komt uit noordelijk gelegen landen met een koud klimaat. Door dit koude klimaat groeien de bomen langzamer. Hierdoor ontstaan fijnere jaarringen, wat zorgt voor een gelijkmatige en sterke structuur van het vurenhout. We drogen het hout in droogkamers tot circa 14 – 16 % terug om vervormingen te voorkomen. Doordat wij ons hout zelf op maat maken, passen de houtdelen tot op de millimeter precies in elkaar.

We produceren hoekverbindingen met een hoge wind- en waterdichtheid, voor zowel tuinhuizen, blokhutten en garages.

Bescherm uw tuinhuis tegen weersinvloeden

Met een volledige en zorgvuldige behandeling heeft u gegarandeerd lang plezier van uw houten tuinhuis. Wij raden u aan om – indien u voor een vurenhouten tuinhuis kiest – voor de montage met een geschikt en vochtregulerend houtbeschermingsmiddel te behandelen of door ons te laten behandelen. Alleen zo beschermt u het hout optimaal. Voor het Siberisch lariks en Douglas hout heeft u dit in de basis niet nodig, maar dit kunt u altijd toevoegen als u uw tuinhuis met panelensysteem bestelt. Laat uw tuinhuis altijd voordat deze gemonteerd is behandelen. Verft u het tuinhuis pas na de montage, dan bereikt het beschermmiddel bepaalde plekken, zoals houtverbindingen niet meer.

Wij adviseren u om deze tips ook in uw achterhoofd te houden bij het kopen van verf. De verf moet namelijk een vochtregulerende eigenschap bezitten en voldoende bescherming bieden tegen UV-straling. Bij het bestellen van uw houten tuinhuis, blokhut of overkapping kunt u meteen de geschikte kwaliteitsverf bestellen.

Wilt u niet meteen zelf verven? Laat uw tuinhuis of blokhut dan in onze fabriek behandelen. Op deze manier is een voorbehandeling met een impregneermiddel niet meer noodzakelijk. Het huis is dan voor de eerste zes tot twaalf maanden beschermd en hoeft pas daarna aan de buitenkant geschilderd te worden. U kunt uw tuinhuis of overkapping ook meteen door ons laten verven. Daarmee is deze voor circa 4 à 5  jaar beschermd. Lees meer over onze impregnatie- en verfbehandelingen.

 

Natuurlijk hout

Hout heeft een natuurlijke uitstraling. Kenmerken als grotere of fijnere kringen, vlammen, kleurverschillen, veranderingen en vergroeiingen worden veroorzaakt door de groei van de bomen. Deze kenmerken zijn heel normaal bij hout.

Een andere natuurlijke eigenschap van hout is uitzetten of krimpen, wat veroorzaakt wordt door weersinvloeden. Met de ontwikkeling van onze bouwsystemen hebben wij hier rekening mee gehouden. Deze zijn zo ontwikkeld, dat het hout genoeg ruimte heeft om te werken.

Duurzaam en milieuvriendelijk

De natuur ligt na aan ons hart. Deze willen wij voor onze kinderen in goede gezondheid achterlaten. Daarom zien wij het als vanzelfsprekend dat onze tuinhuizen en overkappingen volledig recyclebaar geproduceerd worden. Wij beperken houtafval tot een absoluut minimum en gebruiken het resthout voor andere doeleinden.

Voor elke boom die wij voor een Lugarde-tuinhuis gebruiken, wordt gemiddeld 1,2 boom teruggeplant. Dat wil zeggen dat voor elke tien bomen die wij gebruiken 12 nieuwe bomen in de plaats komen. Al onze houtleveranciers zijn bovendien PEFC- gecertificeerd.

Little girl with a dog outdoors

Kom tot rust en geniet

Laat u inspireren door Lugarde

Bent u op zoek naar nog meer voorbeelden? Download dan onze Brochure of ga langs bij een van onze dealers om alvast een beetje van de tuinsfeer te proeven.

Onze dealers

 

Blog-erstes-Bild
Lugarde afbeelding 3d configurator

Ontwerp uw eigen tuinhuis

Start met de 3D configurator

Ben je geïnspireerd geraakt door een tuinhuisje maar wilt u zelf de maten, stijl of indeling anders? Maak gebruik van onze configurator en zie direct de prijs van uw tuinhuisje op maat.

3D-configurator