Lugarde
De beste kwaliteit
Maatwerk zonder extra kosten
5 jaar garantie
De shabby chic look in uw tuinhuis

De shabby chic look in uw tuinhuis

Terug

Shabby chic betekent “shabby chic”, maar het woord shabby chic is allesbehalve negatief. Het is nogal armoedig om moderne stukken er wat ouder en meer versleten uit te laten zien in relatie tot de kenmerken van deze inrichtingsstijl. Shabby chic is niet synoniem met vintage. Het doel van de vintage inrichtingsstijl is om decoratie of meubels uit een andere tijd zo getrouw mogelijk en in goede staat in het huis te integreren. De shabby chic is anders, met welke leeftijdsindicaties en slijtage precies dit romantische en knuffelachtige gevoel van stijl in de kamer moet brengen.

Kleuren in Shabby Chic

De Shabby Chic stijl wordt gedomineerd door matte pasteltinten. Licht roze, hemelsblauw en turquoise vormen deze stijl. Deze pasteltinten worden gecombineerd met lichtgrijze, witte en beige tinten. Het is belangrijk dat de kleuren op de meubels er versleten uitzien. Om deze uitstraling te bereiken, wordt vaak hout als materiaal gebruikt. Ook andere natuurlijke materialen zoals leer worden gebruikt. Zijde en fluweel zijn ook erg populair om de stijl zo comfortabel mogelijk te maken.

Patronen en materialen in shabby chic

Patronen worden gebruikt in Shabby Chic om een gezellige sfeer te creëren met de decoratie. Bloemenpatronen zijn een must. Enerzijds creëren ze een romantische sfeer en herinneren ze, in combinatie met oudere meubels, vaak aan het verleden. Materialen zoals kant als accenten op kussens, dekens en zetelhoezen benadrukken ook het romantische effect van de shabby chic stijl.

Typische shabby chic meubels en decoratieve artikelen

In shabby chic kunt u in principe elke kamer van uw tuinhuis inrichten. Kenmerkend voor shabby chic meubelen zijn ornamenten en opvallende details zoals gouden handgrepen. Bovendien is shabby chic meer! Deze stijl is heel anders dan de moderne minimalistische inrichtingsstijlen, waarbij zoveel mogelijk meubels en decoratieve items de kamers versieren. Deze hoeveelheid meubilair moet de kamer gezellig en uitnodigend maken. Om het comfort te verhogen, worden ook enkele kussens en dekens gebruikt, deze kunnen in pastelkleuren prachtig gecombineerd worden met een witte, beige of grijze bank. En last but not least is de combinatie ook doorslaggevend in deze inrichtingsstijl!

Waar kan ik bijpassende meubels en decoratie krijgen?

Omdat shabby chic vooral met versleten en deels vintage meubels werkt, is de rommelmarkt een bijzonder goede en goedkope optie. Daar krijg je vaak veel gebruikte artikelen, wat je veel geld kan besparen. Door de grote vraag naar deze inrichtingsstijl kunt u natuurlijk ook mooie sieraden online of in inrichtings- en decoratiewinkels vinden. Natuurlijk, shabby chic mag de doe het jezelf effecten niet missen. U kunt van uw meubels echte blikvangers maken door ze een beetje te schuren of te schilderen.

Hopelijk hebben wij u zo kunnen inspireren voor de shabby chic stijl! Dit is vooral effectief in een houten tuinhuis. Maak dus in uw tuinhuis vandaag nog een knusse sfeer. Voor de perfecte tuinhuizen, waarin deze stijl prachtig kan worden geïntegreerd,.