De meerwaarde van een overkapping

29 juli 2021| Nieuws| Lugarde

Bij een overkapping denkt u misschien aan een garage met overkapping, een losstaande veranda of een overkapping aan een tuinhuis. Maar bent u ook op de hoogte van een overkapping aan het woonhuis? Compleet met een glazen wand. Een ideale manier om extra ruimte in uw huis te realiseren.

Een overkapping is meer dan alleen maar een afdakje, het brengt gezelligheid, functionaliteit en beschutting. Vaak voelt een overkapping ook minder zwaar aan in de tuin dan een gehele blokhut, tuinhuis of garage. Een overkapping is vaak open aan een aantal zijden, waardoor u voor het gevoel ook niet veel tuin kwijt raakt. Een overkapping is erg functioneel en biedt een oplossing voor vele wensen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van overkappingen beschreven.

Bekijk tuinhuizen met overkapping

 

Garage met overkapping

Een veelgebruikte en bekende variant, een garage met overkapping. Nieuwbouwhuizen krijgen vaak dit soort overkappingen en geen gehele garage meer. Onder een garage overkapping staat uw auto droog en redelijk veilig voor vallende objecten uit bomen.
Met onze configurator is het mogelijk om een garage met overkapping aan te passen. Wilt u toch een van de zijden van de overkapping dicht maken, dan is dit in veel gevallen prima mogelijk. Rijdt u in een elektrische of hybride auto, dan is het goed mogelijk om een stroompunt op een dichte muur aan te brengen. Uiteraard blijft een garage met overkapping voor een groot deel open, we willen u dan ook adviseren om geen kostbare spullen onder de overkapping op te slaan. Daarvoor kunt u beter kiezen voor een afgesloten tuinhuis.

Een complete veranda

Een andere vorm van een overkapping, die we veel aanbieden bij Lugarde, is een veranda. Deze kan direct aan het huis worden bevestigd, of kan als een compleet losstaande veranda worden neergezet. Bij beide varianten zorgt u voor een compleet extra ruimte om lekker te gaan zitten. Eigenlijk dus een extra toevoeging van een kamer voor uw huis. Ook hier is het mogelijk om de veranda op maat te maken, zo kunt u kiezen voor glazen wanden, of misschien toch een dichte wand.

Bij een veranda aan huis, is het uiteraard ideaal om in de zomer lekker in de schaduw te zitten. In de winter kunt u al snel genieten van uw tuin, met een heater in de veranda is het al snel aangenaam en kunt u dus eigenlijk het hele jaar rond gebruikmaken van de veranda.

Luifel aan uw Lugarde tuinhuis

De laatste optie voor een overkapping zijn de luifels aan een tuinhuis van Lugarde. Misschien bent u wel op zoek naar een tuinhuis, maar wilt u ook overdekt buiten kunnen zitten. Dan bieden wij u de perfecte oplossing. Bij tuinhuizen en blokhutten van Lugarde kunt u ervoor kiezen in onze 3D configurator om er een luifel aan te maken.

Deze kunt u zo ontwerpen naar wens, u kunt wanden of balustrades toevoegen, ook heeft u hier de optie om een glazen schuifwand toe te voegen. De luifel biedt het gemak, dat u een dichte en een open ruimte hebt. Met een tuinhuis van Lugarde inclusief luifel kunt u ook het hele jaar door genieten van de tuin.

Kies voor de producten van Lugarde

Lugarde werkt met het meest duurzame en stevige hout. We houden van hout! Voor iedere boom die Lugarde kapt wordt 1,2 boom terug geplant. Dit leidt er uiteindelijk toe dat er geen ontbossing is, maar dat er meer bomen bij komen. Naast het hoogwaardige hout dat wij gebruiken voor onze producten, heeft Lugarde al meer dan 40 jaar ervaring met het ontwerpen en produceren van tuinhuizen, blokhutten, veranda’s, garages en natuurlijk overkappingen.

Heeft u zelf een droom overkapping voor ogen? Gebruik dan onze 3D configurator. Deze beschikt ook over augmented reality functionaliteit, waarmee u uw ontwerp virtueel in de tuin kunt plaatsen. U kunt zelfs het tuinuis binnen lopen en door de ramen kijken. Zo weet u zeker dat u een geweldig tuinhuis of een fantastische overkapping in de tuin krijgt. Heeft u nog vragen over de verschillende overkappingen die wij aanbieden, neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk tuinhuizen met overkapping
Delen:

De meerwaarde van een overkapping

    Om Lugarde goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
    Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.