Lugarde
De beste kwaliteit
Maatwerk zonder extra kosten
5 jaar garantie
Bescherm uw auto tegen de vorst met een garage

Bescherm uw auto tegen de vorst met een garage

Terug

U herkent het vast, u bent net iets te laat opgestaan, waardoor u nu moet haasten om op tijd bij uw werk of afspraak aan te komen. Als u bij uw auto aankomt, blijkt dat het ook nog heeft gevroren en u moet krabben. Niet echt de juiste ingrediënten om vrolijk aan uw dag te beginnen. Hoewel we het weer niet kunnen beïnvloeden, kunt u door uw auto in een garage of onder een overkapping van Lugarde te parkeren gelukkig wel voorkomen dat u moet krabben.  

Garage of overkapping voor uw auto?

De Nederlandse winters zijn gelukkig niet zo streng. Daarom kan het parkeren van je auto onder een overkapping vaak al voldoende zijn om krabben te voorkomen bij lichte vorst, zeker als die overkapping uit de wind staat en/of aan minstens één dichte wand heeft. Mocht het dan toch nog één of twee nachten echt streng vriezen, dan kunt u altijd nog preventief ‘s avonds een deken over uw auto leggen om bevroren ramen te voorkomen.

Een houten garage kunt u echter voor meer doeleinden gebruiken dan alleen het stallen van uw auto. Wat dacht u van het opbergen van spullen die u niet wekelijks of maandelijks gebruikt of een plek voor uw gereedschap? Uw garage hoeft bovendien niet maar uit één ruimte te bestaan, de houten garages van Lugarde kunt u in meerdere ruimtes indelen, zodat u er bijvoorbeeld ook een fitnessruimte of zelfs een tuinkantoor in kwijt kunt.

Bescherm uw auto tegen alle weersomstandigheden

Een houten garage of overkapping beschermt uw auto natuurlijk niet alleen tegen vorst, maar tegen alle weersomstandigheden. In de zomer is uw auto geen sauna omdat hij altijd lekker koel in de schaduw staat en bij noodweer loopt u geen risico op hagelschade. En ook fijn: omdat uw auto overdekt staat, hoeft hij ook minder vaak gewassen te worden. Het parkeren van uw auto in een houten garage of onder een overkapping heeft dus alleen maar voordelen!

Houten garage isoleren

Bij Lugarde houden we van hout. En dat is niet voor niets. Zo heeft hout van nature een isolerende werking. Een houten garage heeft dus eigenlijk geen extra isolatie nodig om je auto tegen vorst te beschermen, in tegenstelling tot stenen garages die veel meer kou doorlaten. Ookal houdt hout de vorst buiten, toch kan uw houten garage aanvoelen als een koude en vochtige ruimte, zeker in de winter. Slecht geïsoleerde ruimtes hebben vaak een hoge luchtvochtigheid. Wanneer u uw houten garage voor meer doeleinden wil gebruiken dan alleen het parkeren van uw auto, kan het verstandig zijn om uw garage te isoleren. Een extra koelkast, opgeborgen spullen of gereedschap worden er namelijk meestal niet beter op als zij in aanraking komen met vocht. Wanneer u uw garage direct bij oplevering geïsoleerd wil hebben, kunt u bij Lugarde kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie en/of wandisolatie.

Stal uw auto in een garage van Lugarde

Met een houten garage of overkapping van Lugarde heeft u nooit meer koude handen van het krabben van uw autoruiten en kunt u ‘s ochtends een paar minuten langer in bed blijven liggen omdat de ruiten van uw auto niet bevroren zijn. Wie wil dat nou niet? 

Bij Lugarde hebben we meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van houten overkappingen, carports en garages. Bij ons vindt u een groot assortiment hoogwaardige tuinproducten die gemaakt worden in onze eigen fabriek. Zo kunnen wij gunstig geprijsd maatwerk leveren met vele standaard voordelen.

U kunt kiezen voor één van onze standaard modellen of uw houten garage geheel naar eigen wensen te ontwerpen met onze 3D-configurator. Combineer bijvoorbeeld een mooie overkapping of tuinhuis met een overdekte plek om uw auto te parkeren. Of u kiest voor een volledige garage of enkel een overkapping, de mogelijkheden zijn eindeloos.