Tuinkantoor

Thuiswerken, het ‘nieuwe werken’ of flexwerken. Niet zomaar werken in uw huis maar in een heus eigen tuinkantoor. Iedere werkdag start u uw ochtend met een wandelingetje door uw tuin. U loopt naar uw tuinhuis en trekt de deur achter u dicht. Uw werkdag kan beginnen!

Klinkt dat als muziek in uw oren? Bij Lugarde heeft u de mogelijkheid om een eigen tuinkantoor te ontwerpen. Volledig aangepast aan uw wensen. Lees verder voor meer informatie over deze opkomende, maar blijvende, trend.

Maatwerk aanvragen

Voordelen van thuiswerken

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen de voordelen van thuiswerken inzien. Steeds meer werkgevers bieden deze mogelijkheid aan en steeds meer werknemers maken hier maar al te graag gebruik van. Dit zijn een paar van de belangrijkste voordelen:

  • Nooit meer in de file naar uw werk.
  • Geen last van vertragingen in het openbaar vervoer.
  • Productiever werken en een betere concentratie.
  • Een betere balans tussen werk en privé.

Houten tuinkantoor Kantoor in de tuin Werkplek in de tuin

Tuinhuis als kantoor

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een kantoor in huis te plaatsen. Soms is een huis daar simpelweg niet geschikt voor, bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek of omdat het er te rumoerig is. Om dan toch te kunnen genieten van de voordelen van het thuiswerken is er een alternatief nodig. En gelukkig is die er! Wat dacht u er namelijk van om uw tuinhuis als kantoor in te richten? Of als u nog geen tuinhuis heeft, er één te laten plaatsen?

Met een tuinhuis als kantoor heeft u alle voordelen van het thuiswerken, zoals de kortere reistijd. Tegelijkertijd heeft u ook de voordelen van buiten de deur werken, namelijk dat u in alle rust en concentratie uw werk kunt doen en in het weekend niet steeds met uw werkplek geconfronteerd hoeft te worden. Bent u klaar met werken? Dan trekt u eenvoudig de deur van uw tuinkantoor achter u dicht en uw vrije tijd kan beginnen. U bent namelijk ook weer zo thuis!

Geïsoleerd tuinkantoor

Natuurlijk is het belangrijk dat u in uw tuinhuis comfortabel kunt werken. Niemand zit tenslotte graag in de kou of hitte te werken! Voor een tuinkantoor is het daarom belangrijk dat de ruimte goed geïsoleerd is. Dit zorgt voor een aangenamere temperatuur in de winter én in de zomer.

Daarnaast kunt u overwegen om ook een verwarming te laten plaatsen, maar doe dit alleen als u uw tuinhuis ook laat isoleren. Anders kost het veel energie om uw tuinhuis te verwarmen. Isolatiemateriaal houdt deze warmte veel beter vast. Dat bespaart u uiteindelijk geld en is ook beter voor het milieu.

Tegelijkertijd zorgt isolatie er ook nog voor dat geluiden van buitenaf beter gedempt worden. Dit is dan weer ideaal als u zich voor uw werk moet concentreren en niet gestoord wilt worden. U kunt hierdoor heerlijk in alle rust uw werk uitvoeren.

 

Tuinkantoor in verschillende stijlen

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en houdt van een andere bouwstijl. Gelukkig kunt u uw tuinkantoor daar volledig op laten aansluiten. Zoek bijvoorbeeld iets uit wat past bij de stijl van uw huis. Bent u benieuwd welke stijl het beste bij uw of uw huis past? We zullen hieronder een paar bouwstijlen kort bespreken en uitleggen hoe u uw tuinkantoor hierop kunt aanpassen.

Modern tuinkantoor

Houdt u van een tuinhuis met een moderne uitstraling? Kies dan voor een tuinhuis met strakke lijnen. Bijvoorbeeld met het Pro-systeem van Lugarde. Dit systeem met robuuste paalverbindingen zorgt voor strak afgewerkte hoeken. Ga voor hoge, grote ramen, zodat er veel daglicht naar binnen komt.

Qua kleuren voor uw tuinhuis kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de kleur Zwartgrijs (RAL7021) op de wanden en Zuiverwit (RAL9010) voor de kozijnen en deuren. Hiermee wordt de droom van een modern tuinkantoor werkelijkheid.

Lugarde blokhut B1 met plat dak B15 van Lugarde is een populaire, klassieke blokhut met veel lichtinval. Deze blokhut heeft veel grote ramen en een glazen deur.

Klassiek tuinkantoor

Is uw smaak klassiek en stijlvol? Dan is een achthoekig tuinhuis met piramidedak vast iets voor u. Deze unieke vorm heeft echt die klassieke uitstraling. Kies verder voor prachtige glas in lood ramen of ramen met roedes. Deze roedes zijn afneembaar, en makkelijk weer vast te klikken. Handig voor tijdens het schilderen of het zemen van de ramen. U kunt als afwerking voor het dak kiezen voor klassieke details, zoals een weerhaan of weerheks.

Houten prieeltje met piramidedak  Tuinhuis PG18 van Lugarde is een echte klassieker met een piramidedak. Het heeft een opvallend achthoekig ontwerp met een deur aan elke zijde.  Lugarde-tuinhuis P896: klassiek, achthoekig en met piramidedak. Het heeft aan de voorkant een deur en twee ramen met roedes

Landelijk tuinkantoor

Houdt u meer van een landelijke en natuurlijke look? Neem dan eens een kijkje bij ons Blokhut-systeem. U kunt hierbij kiezen uit hoeken met diamantkoppen of rechte balkenkoppen.

Verder zijn er verschillende verfbehandelingen voor uw tuinhuis mogelijk. Als u kiest voor keteldruk-impregneren blijft de houtnerf zichtbaar. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en tegelijkertijd is uw houtwerk ook meteen goed beschermd. Lees hier meer over onze verfbehandelingen.

Blokhut B34 van Lugarde is een klassieke blokhut met een zadeldak. Aan de voorkant zit een grote overkapping met drie palen.  Lugarde-blokhut B8 is een vierkante blokhut met een rustiek uiterlijk. Deze blokhut heeft een plat dak en een glazen deur.  Lugarde-log-cabin-BP01-p91 

Tuinkantoor op maat ontwerpen

Heeft u besloten om een kantoor in uw tuin te gaan plaatsen? Met de 3D-configurator van Lugarde kunt u zelf uw eigen tuinkantoor op maat ontwerpen. Ongeveer alles aan uw tuinkantoor kunt u zelf bepalen. De afmetingen van het tuinhuis, details zoals de stijl van de balustrade, en de ramen en deuren die u wilt plaatsen. U kunt ook soort afwerking van het houtwerk kiezen. Gaat u alleen voor een voorbehandeling of laat u het hout ook gebeitst afleveren? En in welke kleur?

Ontwerp uw eigen tuinkantoor!

Als u er zelf niet uitkomt, neem dan contact op met een dealer bij u in de buurt. Onze dealers helpen u graag met al uw vragen over uw eigen tuinkantoor. Hier kunt u de tuinhuizen ook van dichtbij bekijken en ervaren wat de mogelijkheden zijn. Zo wordt de realisatie van uw tuinhuis nog slechts een kwestie van kiezen wat bij u past!

Delen:
Om Lugarde goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.